30, Aug2008

19. , 13

Už je to zase pěknejch pár týdnů co jsem nepsala. Taky pár zážitků o který jsem se nepodělila a spousta zapomenutých detailů, který už taky nikdo nikdy neposkládá dohromady. Nejčerstvější vzpomínky mám momentálně na Bulharsko, ze kterýho jsem se vrátila ve středu. Ale neděste se, před zápisem srovnatelným s Chrovatskem 2008 vás uchrání zápis dnešní, o mých devatenáctých narozeninách. Protože přece budeme zážitky psát chronologicky, že!

Žádné plány na oslavu jsem letos neměla, sushi bylo během roku víc než dost, protože Kuba ho má taky moc rád a tak často pořádáme výlety na running sushi do Palladia, takže už to pro mě není taková nárazová a slavnostní událost jak to bývalo. Přesto jsme ale s rodiči nakonec skončili na Staromáku v restauraci YAMI, kde najdete příjemné posezení na venkovní terásce a vcelku lidové ceny. Objednali jsme si od všeho něco, já jsem se nejvíc těšila na maki rolky s avokádem a úhořem, který mě ale pak šokovaly svojí velikostí. Něco takovýho jsem ještě neviděla :D vypadalo to docela odporně, když se člověk pokoušel narvat to do pusy a skoro se při tom dávil. Když jsem ochutnala tu?ákové sashimi, čekal mě šok další, protože mi to vůbec nechutnalo. A to ve stylu, že jsem to odporem nemohla ani žvýkat a zadržovala jsem dech nad tou odporností. Nevím v čem byl problém, ale je pravda, že sashimi jako takové jsem předtím měla jen jednou a prostě bez rejže to neni ono. Sashimi už nikdy víc.. pak sem do sebe už nemohla nic dostat.. velmi nehezký zážitek:D Nicméně posezení s rodinou hodnotím velmi kladně.

Sushi boat

RoseDen před dnem D mě ještě Kuba překvapil v Tescu na Andělu, když jsem si nacisticky vykračovala chodbou. Do ruky jsem dostala růži a utíkali jsme do Coffee heaven, kde jsme se rozšoupli. Nechyběl jahodovej dortík, kafíčko, džus, sushi a klábosení. * Pak jsme se přemístili do Pliwatkova parku, kde jsem byla obdařena dary, hlavně teda hrou Twister, která je sice úžasná ale ve dvou si jí člověk moc nezahraje no:D Máma se na návrh v podobě povýšení do pozice točiče ukazatelem moc netvářila a tak twister smutně odpočívá na stole. Sháníme touto veřejnou cestou spoluhráče. V parku začalo pršet a tak naše zkoumavé oko hledělo na ležící osobu na trávníku ještě podezřívavěji, když ho ani vláha deště nedonutila se probudit a odejít. Až po příchodu policie čér nám došlo, že osoba nejen že se romanticky neoddává intelektuálnímu spánku na trávníku ale že ani ,,neni chudák ráda za kousek trávy když žije v praze v nějakym mr?avym bytečku”, ale že je úplně sjetá a neví o světě. Holt realita je krutá.

Coffee Heaven

A tak se narozeniny pomalu chýlily ke konci. Od Mišáka jsem ještě dostala nádherný pugéty růží, sice jeden byl pro mámu, ale tento fakt jsem se rozhodla ignorovat:D Dort od Písmenkových byl snězen rovněž kosmickou rychlostí a já jsem prostě o rok starší. A končej prázdniny a nečeká mě vůbec hezkej rok. A úžasný je, ho hned 2.9. začít absencí :( Zuby si vyžádaly ortel a budou mí vpíchnuty dvě umrtvovací injekce a uříznut kousek spojovacího materiálu mezi dásní a rtem. To už bych snad radši fakt seděla v lavici..

Dort*Růžičky od Mišáka

Tags:

 

» Comments (13)

  1. Je to čest mít právě první kometu! Ta sushi loď vypadá úžasně,mohla si pro mě aspo? kousek ukořistit,abych z těch tvejch devatenáctin taky něco měl:DD

    » reagovat

  2. Tyjo, tady zápisy někdy z roku 2002 a tobě už je devatenáct :)) ne, nebudu říkat otřepanou frázi, “jak ten čas letí” .. Přeju, ať tenhle školní rok přežiješ, mě to čeká za rok. A ten dort od Písmenkových bych si taky nechala líbít!

    » reagovat

  3. Sushi <3 sashimi jsem neměla a taky mě to ani neláká, nebránila bych se tomu, ale dám přednost klasickýmu nigiri. V coffeeheaven jsem sushi ještě neměla, ale taky už jsem o tom uvažovala. Pak jsem ale většinou skončila v Palladiu, protože už to neni tak velkej cenovej rozdíl a mam víc jídla :D

    » reagovat

  4. Happy birthday!!! :)

    » reagovat

  5. sushi vypadá zajímavě, ale já bych to nepozřela :D
    školu přežiješ. budou to sice ups and downs, ale dá se to.
    když mluvíš o zubech, tak mně ty moje začnou vždycky bolet :/

    » reagovat

  6. Písmenko: ty si nic nezasloužíš, kdyt M?ME!

    Maya: No otřepaná fráze to možná je, ale pravdivá, taky tomu nemůžu uvěřit.. určitě to všichni zvládnem.. na Písmenkovi ti můžu dát kontakt, třeba ti taky daj :))

    Erakis: V první řadě promin, že ještě nejsi v links, jakmile se dneska vrátim domu, napravim to, sem hrozná, nic nestíhám :( V Coffee stojí za nic.. takvý jenom z nouze.. na chuť.. vždycky si nakejch tech 160 pořádně rozmýšlím a vetšinou taky dostane přednost palladium*

    Mary: Děkujuu**

    Lucie: No uvidíš.. mně taky poprvý třeba ani vůbec nechutnalo.. na sushi to chce čas:D Snad máš s tou školou pravdu.. bude to šílený. A za tu bolest zubů se omllouvám, budu na tebe myslet až zas budu chtít napsat nějakou zmínku:DD a upozornim tě v přecházejícím textu!

    » reagovat

  7. Všechno nejlepší!!!! =)

    » reagovat

  8. tyjo sushi uz jsem nemela ani nepamatuju.. kde beres lidi, ktery jsou ochotny na nej jit? :D skola bude v poho, zadny stresy. vylec hlavne ty zuby!!

    » reagovat

  9. hepi brzdej <3

    » reagovat

  10. v tom palladiu je to running sushi uplne paradni! :) ale jeste sem ho neochutnala, tak doufam ze se zadari :) jinak teda opozdene vsecko nejlepsi! :)

    » reagovat

  11. Já jsem ho kvůli tobě ochutnala v Anglii a fakt už nechci nikdy nic, to vůbec neni pro mě. Ale muži to chutnalo a jedl dokonce takový kusy ryby bez rejže, no pomoc XD

    » reagovat

  12. hele me to taky strhali, no tam ten spojovaci material, prej by mi to jinak vztrhlo zuby za par let a tak mi do ksichtu pichli stikacku ne, a pak nuzkama dvakrat cvakli a zasili. bylo to zuzo, akorat jsem mel tri dny opuchlou drzku jak opice. myslel jsem, ze to pak bude lepsi, kdyz treba.. na libani nebo lizani, ale ono ne. a to mi bylo 17.

    » reagovat

  13. sashimi je nejvic… i kdyz je pravda ze v praze bych si to nikdy nedala XDDDDDDD

    jinak bych s tebou rada zalozila Klub Notorickych Hracu Spolecenskych Her Pro Lidi S Narozkama V Srpnu, Zanetem Dasni A Sbirkou Roxy Veci, ponevadz v Twisteru jsem velmi zdatna, jenomze spravna gangsta vyslovnost teto hry je ‘TWISTA!’ (a v tom chci mit jasno nez zalozim jakykoliv klub)

    Btw doporucuji jeste hru Jungle Speed a v neposledni rade hru Cesko XDDDDD

    KNHSHPLSNVSZDASRV zdar!

    » reagovat

Say something!