07, Oct2012

Přišel mi Smashbook od K&Company… , 20

.. po rozbalení balíčku přišlo trošku rozčarování:

  1. překvapil mě rozměr – samozřejmě jsem si ho měla předem zjistit, takže toto rozčarování beru na sebe.. ale .. nějak jsem předpokládala, že to bude velikost A4 (mám International SMASH Folio a teď koukám, že třeba Pretty Pocket SMASH folio je větší). Vůbec si neumím představit jak se mi bude dařit tvořit na takhle omezenějším prostoru, ale aspoň je to výzva! Porovnání mého International a rozměru A4 (vložený bílý papír) můžete vidět na následující fotce. Spolu se Smashbookem jsem objednávala i samolepková písmenka a fakt mě v porovnání s velikostí Smashbooku pobavil jejich název (na fotce vpravo :D)


    Smash vs A4 a prý Mini monograms :DD

  2. pořadí stránek – Věřím že u žádného Smashbooku není fixní pořadí předtištěných čtvrtek takovým problémem, jako právě u mého International. Samozřejmě chci zaznamenávat všechny možné cesty a dovolené chronologicky, což není úplně jednoduché, když vám někdo určí, že Eiffelovka bude kdesi uprostřed a další francouzské motivy každý na jiném konci smashe..:D Taky je to moje vina, já vím, ale jak uvidíte dál, rozhodla jsem se s fixním pořadím bojovat po svém!


    Eiffelovka a mapa Paříže pouhých milion stran od sebe :D

  3. předtištěné stránky jsou pěkné, o tom žádná.. naopak gumička na fix mě začala štvát po prvních pár minutách.. a prostě ve výsledku to hodnotím jako celek průměrně.. jsou to prostě desky, které obsahují nejdražší sadu čtvrtek vašeho života.. jako celek je to kjut .. ovšem do budoucna asi zůstanu u něčeho obyčejnějšího (a levnějšího!), co dost možná odvede lepší práci. Pořád teda mluvím o svém International a samozřejmě je mi jasné, že smashbooky zameřěné třeba na děti nebo svatby musí být fajn a nejsou třeba tolik svazující. Ale znáte to – je to všechno dost individuální, o tom co vyhovuje konkrétnímu jedinci, takže si ráda poslechnu i opačné názory :).

Upozorňuji, že následující fotografie jsou drastické a nevhodné pro děti a mladistvé!

Hned v první půlhodině od momentu, kdy mi Smash přišel, jsem ho doslova rozkuchala a pak přemýšlela co dál.. Vzhledem k tomu, že Smash i jeho stránky jsou určeny pro kroužkovou vazbu, ideální variantou by bylo sehnání rozevíratelné ,,click”  kroužkové vazby a tou nahradit tu stávající. Jenomže všude po netu jsou balení po 50 kusech a přišlo mi ujetý, i přes relativně ok cenu, doma skladovat 50 ks hřbetů, když ho teď potřebuji vlastně poprvé za svých 23 let :D kusově se mi je ale nepodařilo nikde sehnat (byla jsem asi v trilionech obchodů a tiskáren).

Takže přišla na řadu varianta bé – koupit A5 šanon, který má šikovně uspořádané kroužky (kupovala jsem v luxoru) a udělat si takové primitivní DIY.. nuže co budete potřebovat (všechno mívám normálně v kabelce):

  1. vrtačku
  2. rozbrusku
  3. řezák
  4. kotouče na zahlazení
  5. nýty + nýtovač

:DDDDD takže asi jste to vůbec ale vůbec nečekali, ale opravdu jsem se do ničeho takového nepouštěla a přenechala jsem to jedněm šikovným mužským rukám a postup mi byl sdělen zpětně. Ze zakoupeného A5 šanonu byla tedy odvrtána železná část s kroužky. Dva kroužky musely být odřezány a místo po nich zbrouseno a zahlazeno, jelikož neseděly do předvyděrovaných otvorů Smash čtvrtek. Pak se vyvrtaly díry do hřbetu a do nich byly vloženy nýtky. Tímto oficiálně nejvíc děkuji nejvíc nejlepšímu Jakubovi :D Výsledek vypadá takhle:

Takže konečně spokojenost! Dokonce už jsou hotové i fotky, takže nezbývá než se do toho pustit..škoda, že se mi zrovna rozjela škola a nemám vůbec čas :D

Tags:

 

» Comments (20)

  1. bych se na to mohl vy… :D takový ho sr… s tím :D ale máš můj obdiv jako!!

    » reagovat

    carrie

    No zpětně si říkám, že jsem ho mohla/měla spíš vrátit, pořád jsem nenašla chuť do něj něco lepit :D kazzdopádně moc děkuji za komentář, váží si ho o to víc, když vím, že jsi spíš odpůrce všeho co se scrapbooků týká :D*

    » reagovat

  2. Opět musím poděkovat za inspiraci :))! Máš vynikající nápady :-))

    » reagovat

    carrie

    Nemáš za co :))* chci se zpětně moc omluvit – ten příspěvek, který jsi před nějakou dobou u mě komentovala u mě nějak zapadl – neodpověděla jsem tam na komentáře i přesto, že jsem si pořád v hlavě držela vykřičník, ale v té době jsem řešila pár nepříjemných věcí.. Takže tedy: hrozně mě tvůj komentář potěšil a jsem neuvěřitelně ráda, že ti maturitní a svaťákové tipy pomohly! Díky takovým komentářům mám pak vždycky pocit, že to co píšu přecijenom má nějaký smysl, takže děkuji i já tobě :)

    » reagovat

  3. dobre si to ojekabátila :D :D

    » reagovat

    carrie

    Jsem si musela googlit co znamená ojekabátit :DD*

    » reagovat

  4. Tak to bych si opravdu chtela prohlidnout az to bude hotovy ;-)

    » reagovat

    carrie

    Jé tak to to speciálně pro tebe pak zkusím nafotit :))*

    » reagovat

  5. přesně proto jsem si ty smashbooky nekupovala.

    » reagovat

    carrie

    Chci k tobě do uk do scrapbook shopů jakooo :DD

    » reagovat

  6. smashe mě taky lákaly a jsem ráda, že jsem se udržela, jak tak na to koukám. ale teda smekám, tolik práce s tím. fuuu! ale těším se, že se pak aspoň trošku pochlubíš… :)

    » reagovat

    carrie

    Já nechci působit jako nějaká antismash osoba :Dd třeba jsou ty tematicky odlišné fajn – hodnotím jen ten svůj :)) pochlubit se zkusím, ale zatím mám díky té anabázi co předcházela trocho odpor se na něj i podívat :D

    » reagovat

  7. já se taky chystala si ho objednat, ale vyřešila jsem to koupením kroužkových desek a spoustu krásnejch barevnejch čtvrtek (v luxoru, nebo kdekoliv jinde je prodávají po kusek, sice asi za 15,- kč jedny,ale jsou puntíkatý, s kytičkama a tak všechny možný) :)) a čtvrtky s motivem Paříže a jiných měst jdou vytisknout jako fotky ,) nebo prostě dolepit na ty obyčejnější čtvrtky :) ale takovýhle předělání je taky dobrý! :)

    » reagovat

    carrie

    Jé tak do luxoru musím kouknout – děkuju moc za tip :)) jinak teď mají i v Lidlu sety překvapivě docela hezkých čtvrtek:) no předělání sice ok, ale poprvé a naposled, fakt :D

    » reagovat

  8. Právě proto jsem si koupila univerzálnější smashbook než je International – třeba ten Eco… Ale jinak z osobní zkušenosti nakonec vím, že pozadí stránek stejně nechávám koukat jen minimálně, jinak to mám samý fotky, tak si nejsem jistá, jestli nebudeš mít stejnou zkušenost… :)
    Každopádně s tou kroužkovou vazbou je to super nápad a poradila sis opravdu originálně, klobouk dolů ;)

    » reagovat

    carrie

    To máš asi pravdu..i když tím mě to možná štve víc..že se mi na tom líbí vlastně jen motivy těch čtvrtek a ty stejně vlastně nakonec nebudou vidět :DD

    » reagovat

  9. myslím, že by ti to svázali v copy general.

    » reagovat

    carrie

    Tak teď se mi chce trošku brečet :DD škoda že jsem to nevypátrala dřiv :D

    » reagovat

  10. Kde si necháváš vyvolávat fotky? Jinak nápad je to skvělej, ja teda zatim zůstávám u klasickyho fotoalba, ale mozna se inspiruju a konečně vyuziju ty pečlivě schovaný vstupenky:)

    » reagovat

    carrie

    Ahoj – vyvolávám ve Fotolabu..slyšela jsem na něj rozporuplné reference, ale já jsem teda vážně moc spokojená :) ale volila jsem tedy kvalitu premium, to je pravda :) na vstupenky a jiné vzpomínky je scrapbook vážně úžasná věc :))

    » reagovat

Say something!