29, May2007

Jak to dopadlo s maturitou , 0

Slyšte slyšte všichni ze zdejšího království, na vědomost se dává, že máte nyní jedinečnou možnost vyslechnout příběh dávný. Příběh lásky stresu a utrpení, příběh, jež vám zmrazí úsměv na tváři. I přesu?me se v polopřímce času až tam, kam bych se už nikdy nechtěla vrátit.

Jak si možná vzpomínáte, asi před tisíci lety sem psala o jednom zlu, které se nazývá malá maturita. A teď se s váma podělim o detaily, i když vlastně neni o co stát :) Než se uskutečnila, předcházely tomu celkem dramatické týdny, protože zadání na matiku, který sme měli z minulejch let byly fakt nemilý a ještě nemilejší byly moje znalzosti z matiky, asi nejvíc příprav sem věnovala právě jí. Pořád sem něco počítala a počítala, rýsovala grafy a logaritmovala, až najednou zbývaly jen dva dny do maturity a já s hrůzou zjistila, že sem se jaksi zapomněla věnovat něčemu jinýmu než matice. Takže sem se zuřivě pustila do češtiny (,,Kdo byl Kryštof Harant? Dvořan, bojovník a hudebník”) a francouzštinu s angličtinou sem ponechala náhodě.

Mě tam nehledejte, je to část naší třídy před:)I nadešel tedy den D a ocitli sme se v té legendární třídě se stropem posetým střešními okny a čekalo nás to nejhorší-matika. Rozdali nám papíry, prolítla sem všechny zadání a vidím geometrii, což mi tak mile připomnělo, že sem si chytře nevzala ani jedno blbý pravítko(o úhloměru ani nemluvě) a bůh ví jestli mam vůbec kružítko. Prostě bůh jako vždycky dával znamení ve stylu,,Prostě seš blbá ani se nesnaž a di domu” Nuže opustila sem tento fakt a s myšlenkou ,,?ák to dopadne” sem se jala rešit soustavu rovnic.

Což taky nebyl moc chytrej tah, protože mi vyšla na celou stránku, v odpornym desetinnym tvaru, což rozhodně nevěstilo nic dobrýho. Tak sem ji skusila ještě dvakrát a zase bezvýsledně:( navíc sem si uvědomilo, že uběhlo 20 minut a já nemám vůbec nic.. . Tak sem se zběsile začla pouštět do všeho možnýho a když došlo na tu geometrii, tak sem tak zoufale vykřikla do étereu jestli někdo nemá trojúhelník s ryskou a doufala že to učitele nerozlítí a nevyhodí mě. Naštěstí se dobrá duše s trojuhelnikem našla a úhel 30° sem si vzala od svýho milovanýho rovnostrannýho trujúhelníku, kterej mě zachránil už nesčetněkrát, protože uhloměr zapomínám celkem pravidelně, je to prostě dobrej týpek!

Soustavu rovnic sem nakonec počítala jinou, s absolutníma hodnotama, která se nejdřív jevila strašně, ale n akonec měla řešení na dva řádky. Takže konec, odevzdáno.. a následovalo kontrolování výsledků s ostatníma. U jednoho toho příkladu sem si ten výsledek nějak ve stresu naškrábala na papír,ale nějak blbě takže mě to šíleně zmátlo a nevěděla sem c o sem teda nakonec označila za výsledek..:) První dojem z bilance výsledků se nejevil moc dobře a vlastně sem si ani nebyla jistá jestli vůbec mam ty tři příklady který byly potřeba k tomu, aby člověk prošel:( ..takže sem měla fakt blbou náladu a následující dny, kdy jsme čekali na známky sem skoro nespala.. Nakonec to ale dopadlo uplně nečekaně skvěle… mám za 2 :)

Čeština byla celkem lehká, testovou formou, mám z ní taky za 2. Angličtina moc potěšující nebyla, nějak sem tam naflákala ty časy, ani sme o tom moc nepřemýšlela:)) ale nakonec za 1. Franin a mi přišla o dost těžší než sem předpokládala, ale tak za 1.

Takže je to konečně za mnou a naordinovala sem si teď pár tejdnů flákání..sice mě čeká v nejbližších dnech chemie, ale to už je mi po tom všem stresu fakt ukradený..:)

party time XD
Oslava, jak jinak než ve Velbloudu:)
Za odměnu mám novýho Tomíka Hilfigerovic..:)

Tags:

 

» Comments

(Komentáře jsou pro tento post uzavřeny.)